tirsdag, mars 20, 2007

Karita vekkimellom


At en skal få dekket alle utgifter ved å ville dresse seg opp som politiker, er for drøyt. Karita vil ha debatt om statsrådenes utgifter til representasjon. Det skal hun få.

Politikere har ingen uniform. De er tenkt å være valgt inn på andre kriterier enn om de går kledd i dress og kjoler i hundretusenkronersklassen. Klart de vil se bra ut, hvem vil ikke det? Det er ikke like klart at skattebetalerne skal dekke slike behov og ønsker hos våre folkevalgte. Hva blir det neste? Stortinget på shoppingtur til Paris for å være in vogue?

Med den lønn som statsråder har burde de kunne dekke slikt selv.

Om de velger å bruke mye penger på klær er det en personlig sak, ingen lov tilsier at de må det.

Når de representerer kan de gå i olabukser for alt det jeg bryr meg bare politikken holder mål.

Velger de å gå finere kledd må de for all del gjøre det, men jeg gidder ikke betale.

At de har skapt et system med seg selv som den nye overklassen sier litt om deres såkalte altruisme.

At de har misforstått sin rolle som å være kongelige indikerer at de er feil mennesker i feil jobb.

At de synes de selv er vel verd slike frynsegoder, men flår Ola-ola og Kari Nordmann for tjenestemobiler og liknende vitner om en dobbeltmoral som ikke ligner grisen.

At de ikke har lært av tidligere saker som bilsaken og gratis flygel på "lån" mm. vitner om særdeles tette nevronbaner i hjernen. Psykologhjelp neste?

At det skal være kvinnesak at enkelte til tross for lønninger nær millionen skal få økonomisk krisehjelp for å dolle seg opp er et spytt i trynet til alle normale kvinner.

At politikken har utviklet seg til et skuespill der SE og HØR liknende tilstander, tant og fjas er viktigere enn politikken i seg selv, beviser at vi har med egosentriske, rimelig nær psykopatiske mennesker å gjøre.

Champagnepolitikk burde være bannlyst.

Det vil uansett være billigere å leie inn Chippendales og hyre noen bimboer for å gjøre representasjonsjobber. Resten kan trente apekatter ta seg av.

At jeg er provosert av slike uttalelser som Karita vekkimellom innimellom kommer med er tidenes understatement.

Ingrid Schulerud, derimot, er noen hakk smartere enn Karita. Hun blir på sett og vis tvunget til å representere, og burde hatt lønn for det!

3 kommentarer:

Genese sa...

Tja, jeg vet ikke riktig. Jeg synes egentlig at stortingspolitikere er for dårlig lønnet. Og en høyere lønn ville vel vært bedre enn spesialordninger som Karita her ber om. For som du sier: Jeg skal ikke engang lukte en kaffekopp før det skal skattes av det...

Amos Keppler sa...

For dårlig lønnet? Det må være en vits.

Dette er bare enda en sak i en uendelig linje av maktmisbruk fra myndighetenes side. Still henne i gapestokk, sier jeg.

Men jeg antar at de er vant med å være i offentlig gapestokk nå, og de gir blaffen. De har makten, i hvert fall til å tilrane seg selv stadig flere privilegier. Jeg antar de føler seg underlegne alle de rike vennene sine som de omgås daglig.

Nå må det jo sies at Frp og «høyresiden» generelt er enda verre her, uten at det får meg til å føle meg noe bedre.

Helge Samuelsen sa...

Stortingspolitikere burde hatt VESENTLIG lavere lønn, det ville luket ut de som bare er ute for å mele sin egen kake. Et demokrati skal bli styrt av et tverrsnitt av folket, og da er eneste muligheten å lønne dem lavt nok.

Vi behøver mennesker der som kan se REALITETENE blant vanlige folk, ikke leve som om vi hadde solkonger på løvebakken.

Egoister hører hjemme i næringslivet, og der kan de bli. Er det ikke godt nok betalt på Stortinget, too bad, det er et frivillig valg om de vil "slave" under de forferdelige forholdene som vi har.

Se på Karita Bekkemellem. Hva har hun oppnådd som statsråd? Nada. Ingenting. Hadde hun blitt lønnet etter ytelse, hadde hun vært på sosialen for lenge siden.

Maktarrogante mennesker som ser på stortingsjobben som et privilegium for å utnytte systemet, samle hurtige pensjonspoeng, og generelt pleie sitt ego, har glemt hvorfor de er der.

Vi avskaffet adelen for mange mange år siden, men den dukker opp igjen så snart noen får litt mer makt mellom hendene enn godt er!