lørdag, juni 03, 2006

Nå må Frp skjerpe seg!


Et parti som etterhvert er blitt så stort som Frp bør snart lære seg alminnelig folkeskikk. Greit nok at en eller annen bygdetulling kan uttale seg mens han befinner seg helt ute på jordet, men partiet bør luke de fleste slike ut, eventuellt skolere dem bedre, før de får offisielle stillinger som talsmenn. For et parti som snuser på regjeringsmakt må det være lov å forvente såpass.

Eller er det egentlig slik at disse meningene er det offisielle syn? I så fall er det skremmende.

Ulf Erik Knudsen, Frp's familiepolitiske talsmann, mener at barna skal tas fra innvandrerne hvis ikke foreldrene lærer dem norsk.

Dette er hårreisende. Ikke bare fordi det utvilsomt har drittbrune overtoner av rasisme, men fordi det er så borti natta rent forvaltningsmessig. Skal en operere med andre regler for innvandrere med norsk statsborgerskap (for det er det en faktisk ofte snakker om) enn andre? Skal vi innføre en apartheidstat?

Har Knudsen oppfattet at det ikke er slik et moderne barnevern opererer? At de aller fleste sakene bør løses i
samarbeid med foreldrene, ikke som rent inngrepsmessige saker. Har Knudsen i det hele tatt barnas interesser i tankene?

Eller er det rett og slett bare et forsøk på et populistisk utspill for å sanke stemmer blant de brune? I så fall skyter Frp seg selv i foten. Slike tanker er ikke så utbredt som de tror. Jeg er sikker på at i den velgermassen de nå har potensiale for, er slike tanker utbredt hos et mindretall.

Jeg forventer en avklaring av hva som er Frp's offisielle syn på saken så snart som mulig. Inntil videre må vi desverre anta at Knudsen, som deres talsmann, faktisk representerer Frp. Trekker en uttalelser fra deres syvende far i huset, Carl I Hagen inn i bildet, ser en grumset i sitt sanne lys. Spanjoler må lære seg norsk for å ta seg av selvopptatte norske pensjonister i Spania, mens innvandrere til Norge skal trues med barnevernet. Frp burde skamme seg!
Norge burde skamme seg som viser slike mennesker tillit!

En tenkt situasjon:

Familien Nelson er fra Houston, USA. Mr. Nelson er spesialist på oljebrønner. Han fikk jobb i Statoil i fjor. Familien bosatte seg i Stavanger, og de to sønnene på henholdsvis ti og tretten år går på Stavanger International School. Der snakker de engelsk.

Mr. Nelson er mye ute å reiser i jobben. Fru Nelson lærer seg ikke norsk i løpet av det første året. Nordmenn snakker jo så godt engelsk at hun klarer seg. Norsk-kurs er det ingen som tenker på.

Plutselig ringer det på døren. Barnevernet har fått nyss i at barna ikke snakker norsk...

Ok, det var ikke akkurat det du hadde i tankene, Ulf Erik? Hva hadde du i tankene da? Hjelper det hvis jeg sier at familien Nelson var african-american. Negre. Hjelper det? Var det en slik situasjon du hadde i tankene? Ikke det, nei. Hva om familien var fra Nederland? Spania? Maldivene? Guatemala? Hvem er det egentlig dette gjelder?

Et velment råd til Siv Jensen; Få grumset i partiet bort før de driter deg, og alle andre her på berget, alt for mye ut!

Hva er galt med dette bildet?
(Hint)

8 kommentarer:

Theo sa...

Ulf Erik Knudsen er familiepolitiske talsmann, så idéen må være legit.

Men er det et problem at barn av innvandrere ikke kan norsk når de begynner på skolen? Både Knutsen og Rita Kumar later til å mene det, så da må jo noe gjøres. Bøtelegging etc, er vel å ta litt i, men de sosiale tjenestene bør absolutt være på vakt.

Men May-Helen Molvær Grimstad bommer fullstendig når hun sier at - "utspillet nører opp under fremmedfrykten i samfunnet vårt". Det mantraet om Frp begynner å blitt slitt, og det nører ikke, Grimstad.

Helge Samuelsen sa...

Kjekt å ha deg med, theo :o)

Problemet er, slik jeg ser det, at dette var et typisk populistisk utspill uten for mye forankring i virkeligheten enn at det spiller på nettopp fremmedfrykt.

Når det er sagt, så kan det være et problem hvis innvandrebarn ikke lærer seg norsk. Men min personlige erfaring (jeg har arbeidet i barnehage i en periode) er at ungene lærer seg norsk bedre og ofte raskere enn foreldrene!

I de tilfeller dette ikke skjer er det integreringen som har sviktet. Barn tar opp språk meget raskt hvis de er en del av nærmiljøet.

Uansett, bøter eller barnevern er for drøy kost, og ifølge min mening er det nettopp slike uttalelser som dette som viser at Frp har lang vei å gå før det er et ansvarlig regjeringsparti.

Victoria sa...

FrP har ikke lenger noen egen innvandringspolitisk talsmann(de kom frem til at det ble for belastende for én mann, man kan jo spørre seg hvorfor), så nå må de fordele de fremmedfryktskapende utsagnene i større grad enn før på resten av forsamlingen.

Det jeg ikke fatter er at disse menneskene klarer å si noe så dumt. Tror de på dette selv? Det er jo oppegående mennesker som klarer å bli toppolitikere, hvorfor velger de å bruke livet sitt på dette?

Og ja, problemet er vel heller ikke barna, men foreldrene. De burde heller legge til rette for lek med norsktalende barn på et tidligere tidspunkt, så går vel språkopplæringen av seg selv, dette er som du sier noe barn plukker opp utrolig raskt....

Kanskje FrP skal slutte å ha noen talsmenn i det hele tatt? Vi vet jo uansett hva de mener, selv om de gang på gang klarer å overraske i negativ retning... Men det hadde i det minste gjort det betraktelig mer behagelig å være nordmann...

Helge Samuelsen sa...

Victoria,

Uheldigvis tror jeg det politiske systemet luker ut enhver som har sine egne meninger på tvers av partiet lenge før de kommer i posisjoner.

Som betyr at alle politikere er enten hjernevasket i forhold til sine meninger, eller velger å ha offisielle meninger lik partiet for å gjøre karriere.

I noen få tilfeller kan det nok hende at partiets og politikerens meninger sammenfaller. For Knudsens tilfelle kan en jo bare håpe at det ikke er tilfelle!

;o)

katt sa...

Kor blei det av det bildet eg ville se ?...

Helge Samuelsen sa...

Katt,

Jeg hadde lagt ut et photoshoppet bilde av Ulf Erik Knudsen med hitlersveis og bart.

Fant ut at det var litt for useriøst, og mer enn et personangrep enn jeg vanligvis vil stå inne for.

Alikevel, på oppfordring. det er tilbake.

CartoonistHenning sa...

International school...

Helt ærlig sagt synes jeg at, når man skal busette seg i et land, man bør lære språket og gå i skolene med norsk utdanning. Når man ikke vil det, ikke gå dit. Barna skal fungere i det lokale samfunnet og da behøver de norskkunnskaper. Hvis de ikke kan norsk har de en handikap. Men alt dette bare hvis man skal bo der permanent!

Allikevel går det for langt å innkalle hjelp fra Barnevernet for å ta fra barna. Litt for inngripende. Det handler jo fortsatt om familier som helst ikke bør rives løs.

PS: Vennligst slett de to forrige kommentarene - en med spam, den andere en slettet kommentar av meg ;-)

Helge Samuelsen sa...

Ut i fra et libertariansk synspunkt er det ikke staten som behøver å bry seg med om noen lærer et språk. Ønsker man arbeid og skolegang, etc vet man at man må det selv.

Lager staten et system som gjør at man ikke "gidder" ha arbeid eller skolegang, er det systemets feil.

At en tungt profilert politiker ønsker et "språkpoliti" og truer med barnevern er horribelt og grenser mot nasjonalsosialisme.