onsdag, oktober 27, 2010

Veien mot stupet

Det står verre til med verden enn vi tror

Men hva gjør det, når vi kan stikke hodet i sanden?

Hva er fakta?

Hva kommer til å bli gjort med det biologiske krisen mennesket har forårsaket? Nada. For vi er nå opptatt av en verden i bunnløs gjeld (penger som gjeld), de fleste rike land er fanget i denne fellen, og pay as you go pensjonsordninger har ført til at forrige generasjon har brukt opp alle pengene på forskudd, slik at neste generasjon ikke har annet valg enn å jobbe for å betale for pensjonistene.

Noen har lurt noen - men alle synes at å leve over evne er verdt det.

Alt dette betyr at neste generasjon må ta en regning nær 5 000 milliarder ekstra. Dette kommer til å bli krevd inn i ekstra skatt, som vil gjøre det enda vanskeligere for lavtlønnede å klare seg selv, i tillegg til at det blir dyrere å ha mennesker i arbeid - som vil føre til enda flere utenfor arbeidslivet og et næringsliv i krise. Vårt eneste håp er at alle andre har ødelagt like mye for seg selv, slik at vi ikke priser oss ut av alle markeder.

Som igjen selvsagt betyr at marginene må kuttes, og miljøvern, klimakamp og fattigdomskamp må vike for ren grådighet. Og nei, å slå sammen kommuner, kutte i kommunale tilbud og slikt vil ikke engang begynne å betale for alt dette. Å få mer folk ut i verdiskapende arbeid er en god begynnelse, dog. Men det får vi ikke råd til, paradoksalt nok.

Og massene vil nok gå på den løgnen at alt dette er en nødvendighet. Det er det ikke. Det er en nødvendighet i dagens økonomiske system, men er samtidig strake veien mot stupet.

Om våre barn velger en annen vei - er de både modigere og smartere enn oss. Vi kommer ikke til å gjøre det - vi er for opptatt med vår egenproduserte krise til å håndtere de virkelige krisene.

Oh, the humanity!

6 kommentarer:

Canute sa...

Sånn må det ha vært å være kiowa og comanche, lakota og apache o.s.v.

De må ha skjønt tegningen lenge før.

Helge Samuelsen sa...

Jah, de hadde en kunnskap som fortalte dem at å ødelegge livsgrunnlaget sitt var dårlig medisin.

Det sinnsyke er imidlertid at "siviliserte" mennesker ikke skjønner dette!

Canute sa...

Jeg savner litt raseriutbruddene til Amos Keppler.
Men tilogmed han har visst blitt matt og oppgitt nå.

All Hell breaks loose, og alle gir faen.

Fred Rune Rahm sa...

I dagens lokalavis står det om en 92 år gammel motdebattant til Røe Isaksen som er oppgitt over at vi diskuterer bruken av andre flagg enn det norske 17 mai, - mens verden er i ferd med å gå under.

Helge Samuelsen sa...

Ja, den godeste Amos hadde all grunn til å være sint som faen!

Men det er jo en grense for hvor lenge man kan gidde å rope ulv, lenge etter at den står og gnager på buskapen, når ingen bryr seg.

Moralen er at når en roper ULV! mange nok ganger så blir folk lei selv når den er der. Samfunnet har AD/ND - Attention Deficit/Nonactivity Disorder

Eller så kan vi si det som herr Gynt - vi er oss selv nok!

Helge Samuelsen sa...

Fred Rune,

Ja, det er utrolig hvor stor interesse saker kan få bare de er navlebeskuende nok!

(rister på hodet)