torsdag, juli 20, 2006

Rentefradrag


Regjeringen vurderer å fjerne rentefradraget på boliglån over 2 eller 3 millioner kroner. Med andre ord, innenfor grensen til relativt ordinære boliglån i dagens Norge.

Kommentarer er egentlig overflødige. Nå skal vi straffes for å bo i Norge. Vent, rettelse; nå skal vi straffes enda mer for å bo i Norge!

Allerede idag sliter unge førstegangsetablerere med å klare omkostningene. Regjeringen har ingen sympati. Istedet hevdes det at disse "snylterne" stjeler ressurser fra felleskapet, og at de går "berserk" på lånemarkedet.

Dette kommer i tillegg til at vi bruker for mye strøm, at vi forurenser omgivelsene med alt fra svevestøv til CO2 utslipp, at ikke mange nok stemmer, etc. Kort sagt, vi er alle en pest og plage for forståsegpåerne på Stortinget.

Konklusjonen må være at vi alle egentlig er uønsket. Det hadde sannsynligvis vært en fordel om vi flyttet utenlands. Det vil si, forutsatt at vi fortsatt betalte skatt...

Sps finanspolitiske talsmann, Per Olaf Lundteigen, først og fremst kjent for å stå tidlig opp om morran, er frekk nok til å påstå at; "For mange koster det ingenting å låne i dag". Hvilken planet Lundteigen bor på, eller hvilken farge han har på pillene sine, er vanskelig å si.

Andre har tatt opp temaet før meg. Sannsynligvis fordi jeg sover lenge om morran:

Netvint.net

Vox Populi

Oppdatering:

Mens dette var en sak regjeringen vurderte "på lik linje med andre forslag", ifølge statssekretær i Finansdepartementet Roger Schjerva (SV), i dag morges, har de nå tenkt seg om. Det blir ikke noe av det som var Senterpartiets og Lundteigens kongstanke ifølge finansminister Kristin Halvorsen (SV) og Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Heldigvis var dette bare et uheldig feilskjær. Sommervarmen kan ta litt av skylda?

At et av regjeringspartiene er "en sterk pådriver" for forslaget, får vi bare glemme. Og heller huske det ved neste valg.

Greit nok at Lundteigen & co er tidlig oppe på morran, men litt kaffe for å klare tankene kunne kanskje være på sin plass. Kanskje kan slike løse ideer i tillegg avklares med arbeidskollegene i regjeringen før det brettes ut i mediene...bare som et forslag.

Det jeg nå lurer på er om sommervarmen også gjorde Roger Schjerva tummelumsk i hodet da han svarte på VG's spørsmål. Så han ikke hva de la opp til? Skaff mannen en rådgiver (til).

Oppdaterting (2):

Divine Bitch på "Uten en rød tråd" har en interessant og velskrevet kommentar til saken.

2 kommentarer:

Tormod sa...

Ser i dagens VG at Lundteigen er snurt over at hans regjeringspartnere slakter dette forslaget for offentligheten.

Hvorpå de svarer at han må forvente å bli svart på via media når han selv går ut i media med tulleforslag uten å klarere det med regjeringspartnerene.

Bra vi har en flertallsregjering med klar og forutsigbar politikk :-P

Helge Samuelsen sa...

Jeg aner at problemet her er en alvorlig systemfeil som har sneket seg inn i vårt demokrati, nemlig at politikerne først og fremst er profesjonelle systemryttere som maler sin egen kake istedet for å være sine velgeres representanter.

Slik taktikkeri kan uansett umulig være bra for demokratiet i lengden. Troverdigheten smuldrer bort.

Slike saker er jo imidlertid nirvana å våkne opp til hvis en skriver politiske blogger LOL.

:o)