søndag, juli 09, 2006

Norge, nå også uten rettsikkerhet


Oslo politidistrikt har nå ikke ressurser til å etterforske drapsaker.

Jeg gjentar: Oslo politidistrikt har nå ikke ressurser til å etterforske drapsaker.

Den som trodde vi hadde kontroll her i Norge, "verdens beste land", må tenke seg om igjen. Både en og to ganger.

For den som ikke trodde sine egne øyne, eventuellt sjekket kalenderen; nei, det er ikke første april, og Oslo politidistrikt har fremdeles ikke ressurser til å etterforske drapsaker.

Vi har penger på bok, men totalt kaos i økonomien. Oljeøkonomien gjør at pengene våre er lite verd, og til tross for verdens høyeste skatter og avgifter, blir det aldri nok.

Nå er tiden for å begå drap. Bare ikke skyt en politimann, for da hentes pengene frem!

Ok, det var et slag under beltestedet. Dette er ikke politiets feil.

Et annet eksempel: Ikke kjør for fort, da, for her prioriteres det som aldri før!

Det prioriteres så hardt at antallet fotobokser skal dobles.

Det prioriteres så hardt at eier av bil nå kan bli ansvarlig for å betale boten uavhengig av hvem som kjører.

Det prioteres så hardt at målet ikke er å få farten ned, men å ta inn mer penger.

Rettsikkerhet? Ikke i Norge, nei! Håper alle får øynene opp for at vi egentlig bare er noen klovner som tilfeldigvis fant olje (ok, vi fant den faktisk ikke selv da...)

Tid for et radikalt paradigmeskifte i norsk politikk?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vel vel vel, så komer det frem at denne krisen egentlig gjelder en kamp om ressurser mellom Oslopolitiet og Kripos. Kripos har ledige hender men OPD vil ikke ha hjelp fra dem.

Det er en skandale, det er uverdig, det Oslo Politidistrikt nå gjør. Legge til side saker for å krisemaksimere foran budsjettbehandlingen. Nå må Killengren slå i bordet.

Nemo sa...

Ja, det er helt korrekt, jeg fikk også med meg denne siste utviklingen idag. Alikevel nærer jeg en mistanke om at det hele er litt mer politiker-styrt enn bare en "krangel" internt i politiet.

Det er jo et problem at Oslopolitiet tydeligvis faktisk ikke har ressurser i nærheten av det som behøves for å gjøre jobben skikkelig.

Og Kripos har forsåvidt nok å gjøre som det er. Etter den nye omleggingen har de riktignok fått endel nye stillinger, men også et mye større ansvarsområde (blant annet data, kommunikasjon og vitnebeskyttelsesprogrammer)

Jeg ser problemet med intern krangel, og er helt enig, det er en skandale. Men jeg tror faktisk budsjettunderskuddet i OPD kan sammenlignes med "underskuddene" på sykehusene. En kombinasjon av lønnsvekst, inflasjon og større utgifter til moderne metoder og metodikk, gjør at bevilgningene faktisk ikke strekker til.

Alikevel bør alle politidistrikt søke hjelp hos Kripos automatisk ved manglende ressurser!

Det er en av grunnene til at Kripos eksisterer.

Eller skulle jeg heller si: "Den nasjonale enhet for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet" (DNEFBAOAAK)

Heldigvis tok noen til vettet og skiftet navnet tilbake igjen! :o)

http://www.dagbladet.no/magasinet/2006/01/05/453933.html