fredag, oktober 12, 2007

Goddag mann økseskaft!


FNs klimapanel og Al Gore har fått fredsprisen. Det skulle vel heller vært miljøprisen - hvis den hadde eksistert - men ok, Nobelkomiteen følger jo med i tiden må vite. Klima er hipt.

Og jeg som holdt en knapp på Saddam...
Spøk tilside.

Vår egen Helen Bjørnøy uttaler:
-"Klimapanelets viktigste oppgave er å framskaffe vitenskapelig informasjon om klimaendringene, konsekvensene av disse og muligheter til å redusere problemet gjennom utslippsreduksjoner og tilpasning. Fredsprisen går til flere tusen eksperter som har arbeidet med dette i 19 år, mange av dem norske. Det er vi stolte av i dag. Al Gore har gjennom flere tiår satt søkelyset på klimaproblemet og mulighetene for løsning gjennom sitt politiske engasjement".

Eller noe slikt, ja. Søkelyset på klimaendringene er det ingenting i veien med. Det er verre med effektive tiltak.

Samtidig som verden godter seg over sin grønne samvittighet ved å ihvertfall snakke om problemene, leser vi at Norske Seabed Rig planlegger oljeutvinning under Nordpolen.


Lider vi av kollektiv schizofreni eller er det bare svekkede sjelsevner?

2 kommentarer:

Genese sa...

Helst det siste. Ellers skriver Vampus om Al Gore, og hans motstand mot Kyoto-avtalen.

Helge Samuelsen sa...

Ja - desverre er det nok det siste. Var nettopp innom Vampus. Min mening er at en må gjerne kritisere miljøbevegelsen - problemstillingen er imidlertid at de tar som regel feil i motsatt retning av hva som er ønskelig.

Det vil si - ting er verre enn vi tror!