torsdag, desember 28, 2006

I am the Walrus Goo Goo Goo Joob


Det blir ingenting av utjevningen av nettleiepris i Norge. Det er forsåvidt helt ok, fordi det må ha vært en utopi å i det hele tatt kunne tro at det kunne la seg gjøre. Enoksen selv kommer med gode motargumenter: Det er nærmest en naturgitt forutsetning. Noen områder er dyre å bygge ut, og vi har et mangfold av e-verk i hele landet. En måte å gjøre det på, er som med posten, å ha ett e-verk i hele landet, men det tror jeg ikke innbyggerne i norge er interessert i.

"Det er nærmest en naturgitt forutsetning". Med andre ord var de rødgrønne enten ruset av valgseieren eller på illegale substanser da de antok dette lot seg gjøre.

At Enoksen nå så kraftig kan argumentere MOT sine egne forslag, illustrerer ikke bare hvor godt politikere lyver. Det illustrerer hvor lite de er i kontakt med virkeligheten. Norge er styrt av en gjeng teoretikere som tror politisk styring kan implementeres ut i fra ønsker. Fakta er irrelevante. Virkelighetens verden banker ikke på døren deres før tiltak skal settes ut i livet.

Heldigvis for sin egen samvittighet og sjelefred ser de overhodet ingen skam eller anger forbundet med å gå tilbake på løfter. Alt er en lek. Velgere er til før å holdes for narr. Det er lov å lyve når man er politiker. Det er faktisk så lov at en lett kan snu kappen og argumentere MOT det en før var FOR.

DET er problemet, ikke om nettleien blir forandret eller ei. Så lenge den styres av en monopolistisk mafia, er det kosmetiske uten betydning. Det store problemet er inkompetansen på toppen.

3 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Å bryte ETT løfte ville vært ok eller i det minste forståelig. Når man begynner å nærme seg løftebrudd nummer ti tusen (tilfeldig valgt tall) da vet man hvilken mennesketype dette er.

Alle unnskyldninger og bortforklaringer de kommer er slevsagt bare helt utilstrekkelig. I beste fall.

Og dette burde slevsagt alle skjønne, men av en eller annen grunn så GJØR de ikke det. Akkurat det faktum, at folk fortsetter å la seg lure langt inn i tåeheimen, er faktisk verre enn hva politikerne foretar eller ikke foretar seg.

Amos Keppler sa...

Å bryte ETT løfte ville vært ok eller i det minste forståelig. Når man begynner å nærme seg løftebrudd nummer ti tusen (tilfeldig valgt tall) da vet man hvilken mennesketype dette er.

Alle unnskyldninger og bortforklaringer de kommer er slevsagt bare helt utilstrekkelig. I beste fall.

Og dette burde slevsagt alle skjønne, men av en eller annen grunn så GJØR de ikke det. Akkurat det faktum, at folk fortsetter å la seg lure langt inn i tåkeheimen, er faktisk verre enn hva politikerne foretar eller ikke foretar seg.

Helge Samuelsen sa...

Jeg aner at folk flest har gitt opp for lenge siden, og er fornøyde bare de får leve sitt liv sett gjennom velstandens eventyrbriller. Å virkelig BRY seg krever jo litt innsats...

Akkurat idag forstod jeg EGENTLIG hvordan Thor Heyerdahl oppfattet ting da han dro til Fatu Hiva for å leve utenfor sivilisasjonen.

Og så forstod jeg teksten til Lennon:

Experts sexperts, choking smokers, dont you think the joker laughs at you?
See how they spy like pigs in the sky, see how they snide, Im cryin
Semelena pilchards, climbing up the eiffel tower
Elementary penguins singing hare krishna, man you should have seen him
Kicking edgar allan poe

I am the egg man
We are the egg men
I am the walrus
goo goo goo joob!