mandag, mai 19, 2014

Mot sammenstøtet - mot virkeligheten!

Verden er basert på et økonomisk system styrt av de store finansinstitusjonene. Make no mistake about it. Politikere er knapt sandpåstrøere i det store bildet takket være en generell aksept av det økonomiske fiat-pengesystemet. Et ponzi-scheme som krever evig vekst for å ikke gå over kanten av stupet. Som alle andre ponzi-schemes. 

Når andre enn sentralbanker og deres satelitter - med politikernes aksept (dog ikke alltid forståelse) driver med slikt havner de i fengsel. 

Evig vekst kan ikke oppnås uten juks i virkelighetens verden. Du kan for eksempel ikke dyrke ti ganger så mange poteter på et stykke jord bare ved å jobbe hardere. Du kan selvsagt dyrke langt mer enn det som er mulig naturlig ved å bruke hjelpemidler, for eksempel kunstgjødsel og ugressmiddel, men snart må du ty til hardere "juks" - for eksempel genmanipulering. Da er produktet ikke lenger det samme som det var.  Men selv da møter du tilslutt virkelighetens betongvegg. Et sted går uansett grensen.

Du kan likeledes fiske havet intensivt med stadig større fabrikktrålere og større kvoter. Men tilslutt møtes også slike jukserier virkelighetens betongvegg. Du kunne ikke ha evig vekst alikevel.

Kapitalmafiaen lever alikevel best og uhemmet på sine virtuelle verdier. Penger er et meget elastisk medie og har ingen begrensning. Man kan alltid lage mer. Selvsagt har det sine konsekvenser, men de på toppen vinner alltid uansett hvor stor inflasjonen er, mens de på bunnen alltid taper.

Heads - I win. Tails - you loose.

Derfor kan en ikke strekke strikken stort lengre innenfor industriellt landbruk eller havbruk. Ihvertfall ikke uten å jukse. Og globalt har systemet lenge jukset ved å pøse på med antibiotika, genmanipulering og subsidier for at boblen ikke skal briste og bløffen gå opp for folk flest. Men strikken må alikevel fortsatt strekkes på grunn av det store pengespillet som Old World Order har bedrevet i meget lang tid. Pyramidespillet fortsetter. Ikke la deg lure av et påstått kommende New World Order - OWO lever i beste velgående og en ny verdensorden kan bare bli til det bedre.

Mens blåruss og freppere ikke liker at bønder får subsidier - mens de samtidig ikke har skjønt at deres frie markeder ikke eksisterer noe annet sted enn i deres hoder - skjønner de heller ikke hvorfor verden i virkeligheten er snudd på hodet - slik at absolutte livsnødvendigheter som mat - og for den saks skyld frisk luft - har en svært liten "markedsverdi" i det eksisterende økonomiske system - de skjønner det ikke fordi det ikke passer inn i deres teorier. Teorier som har intet med virkeligheten å gjøre annet enn i skjæringspunktet der de fallbyr verdens virkelige verdier på alteret til OWO - Old World Order - verdens pengemakt.

På den annen side kan man neppe klage over at blåruss og freppere og dess like ikke skjønner bæret. For det gjør så godt som ingen andre heller. Det var aldri på pensum - for å si det slik. Vi liker heller aldri å høre om de skumle sidene ved livet. Død. Antibiotikaresistens. Kollaps i verdens klima og matvareforsyning. At karusellen snurrer så fort at vi burde hoppe av.

Hurra for 17. mai og olje og alt det derre der.

På den annen side så er virkelighetens ugjennomtrengelige betongvegg et sted der ute. Mens vi skuffer på med mer køl og roper inn i bekmørket foran oss at her kommer vi! Gjør plass! Gjør vei!

PS. OWO ønsker dette krasjet. Når det kommer eier de alikevel mesteparten av de virkelige verdier.

Heads - I win. Tails - you loose.

Ingen kommentarer: