mandag, mai 19, 2014

Konservative imbesiller

imbesill - Synonymer gruppe 1: Ukategorisert avstumpet, dum, dustete, idiotisk, innskrenket, korka, sløv, stupid, teit, tett, tykk i hodet, uforstandig, uintelligent, uklok, uvitende, 

Konservative tenketanker har en tendens til å ønske å omskrive virkeligheten til å være som deres imbesille politiske teorier. Legg merke til at konservative politiske teorier ikke a priori kan utledes til å være imbesille. Dog må konklusjonen uungåelig være at når man forlater virkelighetens terreng til fordel for et politisk korrigert kart, så er man imbesill hvis man tror man ennå befinner seg i virkelighetens verden. Man er på bærtur i la-la-land.

Og til tross for at mange konservative sikkert godt vet at de egentlig tar feil, må flertallets hjernevasking antas å være komplett. De vet ikke hva de snakker om, og kan derfor heller ikke gjennomskue fakta om de så beit dem i rævva. Nyeste tilskudd på imbesill-gjengen er Wyoming Liberty Group, som mener vitenskap må vike for politisk overbevisning. I olje- og kullstaten Wyoming mener disse imbesiller at å undervise om global oppvarming i naturfagtimene er "tvang".

I lobbyist-landet USA har man i de politiske miljøer forlengst forlatt prinsippet om objektiv virkelighet som en testbar og verifiserbar kvalitet. Alt er redusert til kvasireligiøs synsing, der påstander og tro om det ene eller andre skal ha like stor gyldighet som observerbare, testede og målbare vitenskapelige teorier.

Det finnes ingen vitenskapelige institutter på denne kloden som kan gi fornekterne kredibilitet. Det er derfor de ER fornektere.  Og de er imbesille nok til ikke å skjønne hvorfor folk med kritisk sans ler av dem. De TROR faktisk at alt er religion der det gjelder å TRO, ikke å vite. Og ikke å stille kritiske spørsmål.

Sitat: The standards “handle global warming as settled science,” State Representative Matt Teeters, a Republican from Lingle, told The Casper Star-Tribune. “There’s all kind of social implications involved in that, that I don’t think would be good for Wyoming.

Så derfor må virkeligheten omskrives. For all del - ikke bland vitenskap inn i naturfagtimene. Ønsketenkning, kreasjonisme og slikt skal også ha sin plass.

Dette i landet som landet på månen. 

Dette er også det landet som er mest korrupt i den vestlige verden. Landet der lobbyister i regi av store korporasjoner pøser penger utover politikere for å kjøpe seg særfordeler i en pervertert politisk dans der borgerne har minst makt av alle grupper. En republikk som har blitt et galehus av udemokratisk makt.

Og fornuften har ikke lenger aksept som rettesnor. Fordi det er politisk farlig for den som selger ufornuft som vare.
Ingen kommentarer: