onsdag, desember 12, 2007

Norske politikere bør avgiftsbelegges


Våre politikere er den største trussel mot miljøet. Med vitende og vilje har de samtlige gått inn for en oljebasert økonomi som de selv nå mener er farlig. Finansminister Kristin Halvorsen er den eneste som har sett et glimt av lyset i og med at hun har forstått at olje i seg selv er selve trusselen. Alikevel ser hun ingen grunn til at Norge skal redusere oljeutvinningen. Kanskje en dag. Når vi ikke tjener mer penger på det...

Som alltid er det nok befolkningen som skal ta belastningen. Og de fattigste skal tynes mest. De som nettopp IKKE har fete jobber i oljeindustrien eller nyter godt av de skyhøye lønningene oljeøkonomien skaper.

Høyre har fått for seg at mer regressive skatter er veien å gå. Slik at alle kan være med på dugnad for miljøet. Ved å spise mindre.

Eller kanskje det bare er det at de har fått med seg at å bedrive litt liksom-miljøvern kanskje gir uttelling i disse tider?

De har tydeligvis ikke fått med seg at lønnsoppgjørene stadig når nye høyder og truer med å kvele både sykehus og kommuner og sosialbudsjetter. Ja - for ingen trenger vel meg for å fortelle dem at problemstillingene som plager helsevesenet og kommunene er de samme som er forbundet med høye trygdeutbetalinger i Norge og også er knyttet til oljeøkonomiens forbannelse - rikdom uten substans.

Og selv om Bjarne Håkon huffer og puffer mot de fattigste som ulven i eventyret, lurer han vel ikke en kjeft. Eller gjør han det?

Flertallet vil nok uansett spise mer enn godt er selv om skattene økes. Faktisk må regressive skatter økes så mye at de fattigste helst bør dø før slike skatter begynner å true den feite middelklassen. Og skjemmevettet eksisterer som kjent ikke lenger. Avgifter ropes det. Vi redder verden med avgifter. Så lenge flertallet har god råd til dem er jo alt helt fett asse....

Al Gore beviste nylig for verden at han tross alt er en politiker. Han ønsker også mer skatter. Alt kan styres med skatter mener politikere. Vi har da verktøykasse! Selv om CO2 utslipp for privatpersoner her på berget er skattlagt til langt over biltaket allerede. De eneste som ikke betaler CO2 avgifter er de som produserer jævelskapen. De samme som nekter å bygge ut alternativ infrastruktur. Den Norske Stats Karbonindustri AS. Fremtiden skal tydeligvis bygges på tomme verdier og skatter.

Avlat gjennom kvoter kjøper vi oss imidlertid. Så lenge det betyr at andre må redusere sine utslipp og ikke vi. Fett asse...

Jeg foreslår derfor en avgift på politikere. Ikke en CO2 avgift. En ubrukelighetsavgift. Og foreslår at Nobelkomiteen gir de samme politikere årets idiotpris. Fordi de i så mange år har levd i sine ibenholtstårn så altfor langt fra virkelighetens verden.

Ingen kommentarer: