torsdag, januar 29, 2015

Farlig gud bidrar til å ødelegge vår verden

Sinnsykdommen er utbredt. Om det ikke er islamistiske terrorister fristet av sin gale gud til å drepe, sionister som drømmer om et stor-Israel og stjeler land fra andre, eller kristne som benekter både evolusjon og at mennesket kan ødelegge klimaet -  så er det utallige irrasjonelle valg milliarder av mennesker tar hver dag - alt på grunn av troen på en gud.

Den abrahaimske gud er verst. Monoteismen innebærer automatisk at det kun finnes en sannhet, og at alle andre synspunkter nødvendigvis er feil. Inkludert de som er basert på samme mytologi.

Stephen Hawking mener gud ikke finnes, og at fysikkens lover viser det. Friedrich Nietzsche mente for lenge siden at gud er død. Men memet lever videre.

Beviset for at memet kan tilsidesettes som det reneste nonsens er imidlertid at ingen er enige. Om noe som helst. Innen religion. Ikke engang religiøse tekster er internt koherente. Ingen gud - spesiellt ikke en allmektig en - kan ha så darlig PR-avdeling.

På den annen side er det ikke bare religion som avslører menneskets kollektive sans for sinnsykdom. Vi har da nok av andre eksempler.

Men religiøs basert sinnsykdom er farligst. Fordi den per definisjon er vaksinert mot rasjonalitet og fornuft. Hele konseptet er basert på blind tro, og at motargumentasjon er en prøvelse - en fristelse - man skal overkomme.Menneskeheten lar seg aldri berøve en illusjon som den har nytte av. Den ville tro på udødeligheten selv om den visste at den tok feil - Nietzsche

Ingen kommentarer: