fredag, mai 15, 2009

Håpløst

Sirkuset er i gang. Og partiene går sin sedvanlige runddans om maktens sentrum. For det er det det handler om. Ikke la deg lure til å tro noe annet. Det er lenge siden folket sendte sine representanter - hvis vi noensinne gjorde det - det er makteliten som selger sitt produkt tilsynelatende billig - i virkelighteten skyhøyt. For det er selvsagt alt som står på spill.

Mens verden står overfor en menneskeskapt miljøkrise og et forestående energi-kollaps, diskuteres om vi nå endelig skal få vann i bassengene, eller om kontantstøtten skal opprettholdes. Eller om Staten i sin allmakt skal få kontroll over mer av pengeflommen og videre kontrollere det frie mennesket. Mens storkapitalen vasser i hvermansens penger og Norges største miljøprosjekt ikke lenger er månelandingen som krasjet hardt før den tok av - men tjæresandprosjekter der en ikke engang bryr seg om at folk ikke tror på nytalen - man vet at folket egentlig ikke bryr seg uansett. Lureri er ikke nødvendig.

Så det er jo igrunnen håpløst. Det kommer ingen Brave New World - bare en kontinuasjon av et system som ikke evner å være talerør for noens interesser utenom de som allerede trekker i trådene.

Resesjonen som verden nå er inne i er et signal om at vi lever over evne, ikke at vi trenger mer kontroll. Det økonomiske systemet er slik innrettet (som jeg forsøksvis har prøvd å forklare tidligere) at lånebasert vekst (og dermed de ressurssterke) prioriteres foran de viktige verdiene. Mennesket blir således en arbeidsmaur i tuen. Blendet av all velstand som den ikke-bærekraftige veksten produserer. Og fanget i fellen av at verden lever på avbetaling.

Vi er alle nyttige idioter. Så for all del - stem på illusorisk altruisme eller egoistisk pseudo-kapitalisme. Det gjør ingen forskjell.

Götterdämmerung - Ragnarok. Nornenes rep har blitt brutt. Visdommen er borte. Ringen er stjålet.

So Dark the Con of Man. OMPS - SC

10 kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

Stem Kystpartiet :)

Helge Samuelsen sa...

Idag beste alternativ... Men jeg er aldri fornøyd ;)

Anonym sa...

The earth is blue like an orange
Never a mistake words do not lie
They no longer give you cause to sing
It’s kisses turn to get along (hear each other)
Madmen and lovers
She her wedding-ring mouth
All the secrets all the smiles
And what garments of indulgence
To believe her quite naked.

Helge Samuelsen sa...

POST TENEBRAS SPERO LUCEM

frr sa...

Resignasjon? Vel, jeg forstår deg, men vil gjerne håpe

Helge Samuelsen sa...

Håpet har man alltid: POST TENEBRAS SPERO LUCEM = Etter mørket, håper jeg på lys

Uheldigvis er det ingen som bærer lyset lenger, slik jeg ser det. Sosialistenes miljøvern er bløff - høyresiden har erklært at miljøet ikke skal stå i veien for videre oljealder.

Anonym sa...

Du må ikke rokke ved treenigheten (Demokratitro, Narkotikabekjempelsestro, Terrorkrigtro) Helge! Da tar du livsløgnen fra menneskene, og det kan man jo ikke gjøre...

Helge Samuelsen sa...

Jeg prøver å drepe livsløgnen ved enhver anledning, Viddal ;)

kurt sa...

Liksomløsningene som du kaller det, Helge, florerer. Overfladiskhetens tidsalder?

Helge Samuelsen sa...

Overfladiskhet, absolutt. Overfladisk og hult.