tirsdag, november 06, 2007

Jeg gir ikke fem flate øre


...for såkalte "miljøbiler". At Navarsete prøver seg med nytale om "grønne" og "miljø" -biler er å forvente. Den alternative virkeligheten som samfunnet ser ut til å leve i er vanskelig å komme unna.

Heldigvis er forbrukerne bedre beskyttet mot bilfabrikantenes salgstriks enn politikernes. "Grønt" er imidlertid et ord som snart har mistet sin betydning.

La oss bruke teskjeer: Hvis ødeleggelsen av regnskogen reduseres med hundre trær per år - er vi da ansvarlige? Redder vi da verden?

Hvis vi reduserer forbruket av fossile drivstoff med noen prosent - er vi da ansvarlige? Redder vi da verden?

Det eksisterer ingen plan for å la noe olje eller gass bli igjen i nordsjøen - eller andre steder for den saks skyld. Med andre ord - vi skal bruke alt opp. Det totale forbruk og dermed utslipp over tid vil være på 100% av verdens reserver.

Med den strategien synes jeg det er like greit å bruke alt opp så snart som mulig. Reduksjoner er ikke nødvendige. De har ingen effekt. Sluttresultatet er det samme.

Ok, jeg gjentar meg selv. Jeg vet det. Men det er nødvendig. Jeg er av den oppfatning at også en sannhet blir lettere trodd desto flere ganger den blir presentert.

Brenn bildekk om ønskelig. La bilen gå på tomgang. Kast malingsrester og olje i do. La oss alle forsøple verden så mye at vi blir TVUNGET til å gjøre noe med det.

Det er - paradoksalt nok - sannsynligvis det eneste som nytter. Det vil fremskynde fremtiden - uansett hvordan den kommer til å bli.

Nordmenn er ikke villige til å betale ekstra for "miljøvennlige" biler. Og det holder jeg med dem i. Det finnes ikke miljøvennlige biler i Norge. Bortsett fra de eid av rikinger eller organisasjoner som skal signalisere hvor "miljøvennlige" de er. Jeg gir faktisk ikke fem øre ekstra for en miljøvennlig bil.

Fordi miljøvennlige biler finnes ikke, utslippsvennlige biler er derimot en annen sak, og langt å foretrekke fremfor dagens - og det er overhodet INGEN grunn til at slike biler skal være dyrere enn dagens biler som står i avgifter til langt oppunder takgrinda. Det finnes heller ingen infrastruktur tilgjengelig for utslippsfrie biler. Newsflash for Navarsete: Jeg har IKKE råd til å betale for egen infrastruktur. Har du?

Jeg kjører derfor min ti år gamle bensindrevne bil etter behov med 100% god samvittighet.

Jeg kjører også bilen på tomgang i kaldt vær hvis jeg må.

Jeg kjører også bilturer når jeg føler for det. Og hvor jeg føler for det.

Og selv om jeg aller helst ville hatt en hydrogendrevet bil blir det med tanken.

Med mindre noen sponser meg med noen millioner.

Jeg kan nemlig ikke trylle. Og må innrette meg etter den VIRKELIGE virkeligheten.

Det behøver ikke Navarsete. Hun fortsetter å lure nordmenn til å tro at bensingjerrige biler er miljøvennlige. De er ikke det. I beste fall utsetter de det maksimale menneskelige forbruket (og utslippet) av fossile drivstoff i noen få år. I det store bildet er det irrelevant.

Mens Staten leker miljøpoliti... Det er slikt Stater gjør. De kontrollerer og de vrenger på virkeligheten og de skattlegger så godt de kan.

Jeg vil ikke ha mindre motor. Jeg vil ha en kraftplugg og svi blå gummirøyk i trynet på Navarsete og alle andre hyklere.

6 kommentarer:

genese sa...

Godt du er tilbake.Vi savner deg på iNorden.org.??
Håper du er frisk for fight igjen?

Helge Samuelsen sa...

Sånn noenlunde... Får ta det litt rolig - men det betyr ikke å holde igjen på de verbale punchene :O)

iNorden? Ser egentlig ikke på meg som en journalist :O) Skal følge med. Og selvsagt lenke...

Noe av det mest interessante på bloggfronten på lenge. Får se om jeg finner noen poster verdige et nordisk forum :O)

Amos Keppler sa...

Det er veldig ille at nesten alle som tar ordet «miljø» i sin munn egentlig mener noe helt annet.

Feks Navarsete: La oss gjøre et krafttak dere.

Oversettelse: La oss gjøre et slapt forsøk på å lure folk til tro at vi gjør noe.

Helge Samuelsen sa...

Nytalen er mer sofistikert enn Orwell noen gang kunne tenke seg. Istedet for å skape nye ord vrir man bare på betydningen til de gamle til språket blir absolutt meningsløst.

Det gir trygghet for systemet. Det tar også brodden av kritikk.

Anonym sa...

Petter Stordalen tar jo miljøansvar for oss alle nå! Nå skifter han ut hele bilparken sin slik at hans ego og samvittighet blir skinnende ren! Dette bør vi alle ta lærdom av! LØP OG KJØP! Latterlige miljømennesker og politikere? Neida de tror de gjør en kjempejobb!Dette betaler lønna så det monner!
ARVE;)

Helge Samuelsen sa...

Ja, hadde alle hatt fem seks "MILJØBILER" til omkring millionen hver så hadde vi jo reddet verden.

Jeg er fornøyd med en gammel drittbil bare jeg kommer dit jeg skal.

:O)