onsdag, juni 25, 2014

Bioenergi

La oss si at du brenner bildekk i hagen. Naboene klager. Du skal brenne MER bildekk, sier du. Men du vil rense utslippene fra de bildekkene du skal brenne ekstra. Naboene er så dumme at de tror på denne løsningen. Det blir imidlertid etter mye om og men for dyrt å rense. Så dyrt at du ender opp med å ikke rense noe alikevel. Fordi du er for dum til å forstå at enkleste løsning er å slutte å brenne bildekk.

Så dumme er Norge. Så dumme at vi tenkte at vi skulle slippe mindre CO2 ut i karbonkretsløpet fra fossilenergilagre ved å - hold pusten - brenne mer fossilenergi. Og så rense. Det vi brant ekstra. Det ble så dyrt at det ikke ble noe av rensingen. Og vi ødelegger ikke bare miljøet i nabolaget, men for hele verden.

Og renseteknologien som skulle redde verden ble det ikke noe av. Istedet går vi likeså godt inn i oljesand - fordi verden ennå vil trenge fossilenergi. Sannheten er imidlertid rent økonomisk -  fordi Statoil og Norge da kan tjene mer penger på galskapen. For verden - og derfor også på sikt Norge, er imidlertid bioenergi en enkel og billig løsning.

Så billig at vi i virkeligheten først må tyne ut siste krone (eller petrodollar) fra fossilenergien?

Uansett, les lenken ovenfor. Avfall fra halm, høy eller mais fra landbruket er gratis, men kan enkelt omdannes til bioenergi som kan produsere varme - og da også indirekte elektrisitet. Eller altså begge deler. Kompromissløse meninger kommenterte denne løsningen allerede i forrige århundre - eller deromkring.

Reality check: Avfall fra landbruket kan på verdensbasis bidra sterkt til å redusere bruk av fossilenergi. Og det meget billigere enn å bedrive høyteknologisk rensing av fossilenergi. En ny vekstnæring for landbruket? Vil vi se lokale varmekraftverk tilknyttet lokale bønder rundt omkring i landet. Vil landbruket overleve ved å produsere energi i tillegg til mat?

Nei.

Fordi kraftproduksjon skal kontrolleres. Fordi nasjonale fossilinteresser vil stå sterkere enn hensynet til miljø. Og fordi sentralisert kontroll av energiproduksjon er en viktig del av Old World Order's ballegrep på The Sheeple. Som er deg og meg.

Vil vi da få sentraliserte varmekraftverk basert på bioteknologi?

Ja.

Men ikke før siste krone er skviset ut av investeringene i fossilenergi. Blokkering av alternativene har skjedd før. Bioparken på Jæren er bare ett eksempel. Biodiesel har effektivt blitt sabotert,  og kommersielle aktører kjørt konkurs. Våpenet som brukes er ofte avgifter og makten bak er statens voldsmonopol. Dette er ingen konspirasjon - men beviselig virkeligheten. Det er maktens definisjon av økonomi, dvs. indirekte pengene, som dikterer vår virtuelle (innbilte) virkelighet. Ikke teknologi eller fornuft.

Vit dette. Det er enkelt. Men så vanskelig å se.

PS: Karbonet i forbrent biomateriale kommer opprinnelig fra CO2 i lufta. Når det slippes ut igjen ved forbrenning er dette et nullsumspill. Miljø-argumenter om at dyr (inkludert mennesket) utånder CO2 eller fiser metan (som brytes ned til CO2) handler enten om grenseløs uvitenhet eller er del i en utspekulert psy-op. Take your pick.

PPS: Naturen har utviklet en måte å absorbere CO2 fra atmosfæren på for mange milliarder år siden. Den er gratis og drives av solenergi. Kompromissløse meninger har tidligere nevnt at billigste og mest effektive måte å hente ut karbon fra karbonkretsløpet og lagre dette er å bruke naturens metode. Ved å felle trær og brenne materialet om til trekull (fortrinnsvis i varmekraftverk) og så lagre trekullet (grav det ned - det vil si, fyll opp et dalsøkk og legg masse over) - fanger man effektivt og billig CO2 fra atmosfæren og lagrer det som karbon.

Det er enkelt. Men passer ikke inn i Old World Order's strategi om å tjene penger.

Penger ødelegger alt. Fordi vi ikke gjennomskuer den logiske bristen i den økonomiske logikk og den virkelige verdens logikk. Vi lever med andre ord i en fantasiverden.

Men du trenger ikke meg til å fortelle deg det. Det skjønner du selv.

 Das Wahre ist das Ganze - Hegel

2 kommentarer:

Swaggy sa...

Satiren overgås av virkeligheten, mer og mer for hvert år som går.

Helge Samuelsen sa...

Indeed.