tirsdag, juni 10, 2014

Politikere refses

Politikere i StavSand (Stavanger + Sandnes) kritiseres på grunn av grep som parkeringsrestriksjoner og rushtidsavgift på Forus i fraværet av reelle alternativer til bilen.

Og det med rette.

Dog uten at hovedpoenget skjønnes. 

Ved å "tilrettelegge" forsteder og boligfelt langt fra der jobbene finnes, tvinges nemlig folk INN i bilene. For bompengeringen i og omkring Stavsand  har eksistert i en rekke år og blitt stadig dyrere UTEN at bilkøene har gått ned. 

Og det er jo en selvfølge. For poenget er nettopp å kreve inn mer skatt. Kamuflert som tiltak mot bilkjøring. Morsomt nok uten at det finnes den ringeste ide om hvordan samfunnsmaskineriet skal gå rundt hvis folk virkelig satte bilene fra seg. For alternativene suger. Det e kje så sjynt å kjøra buss lenger. Men siden det er mer lukrativt å få INN penger gjennom bompengeringer enn å bygge ut skikkelig kollektivtransport (= investering i fremtiden), som på kort sikt KOSTER penger - så er saken hjemmelagd komla med dott i. Det blir bil og bompenger istedet for kollektivsatsing.

Mer skatt er motivet. Med mindre politikerne er større idioter enn selv Kompromissløse meninger kan finne på å tro. Så la oss anta at de skjønner tegningen istedenfor å være på tyttebærtur til Jørpeland.

Apropos Jørpeby. Motivet bak Ryfast var selvsagt ikke fergefri veg, men en mulighet for Stavanger å utvide sitt territorium østover over fjorden. Som nå forsåvidt er innrømmet. (Kompromissløse meninger gjennomskuet den raskt btw, vi kjenner kodene)

Også resultatet av denne megalomane tunnel-under-sjøen satsingen er mer privatbilisme.

Sluset gjennom skattemaskiner - også kjent som bompengeringer. Goes without saying.

Og slik går no dagan i Kongeriket Noreg.

Ingen kommentarer: