lørdag, februar 05, 2011

Radiobløff

Statskontrollerte krefter har satset mye penger på den totalt utdaterte teknologien DAB, og ønsker å tvangsinnføre denne teknologien.

Som ledd av dette prosjektet skal monopolsituasjon skapes ved at FM-nettet skal legges ned i 2017. Med forbehold om at halvparten av befolkningen skal ha gått over til DAB. Flertallsdiktaturet er med andre ord som vanlig malen for samfunnet.

Jeg anbefaler derfor alle til å IKKE anskaffe seg DAB radio. Først og fremst fordi dette er et meget dårlig teknisk produkt, og fordi det vil føre til store kostnader for norske forbrukere. Systemet vil bety at bilradio knapt vil fungere utenfor tettbygde strøk, og aldeles ikke ved utenlandsturer.

At norske forbrukere skal betale for et så dårlig produkt er en skam. Spesiellt fordi FM-båndets arvtaker aldeles ikke vil bli DAB, men internettbaserte produkter.

Internett er idag iferd med å bli mobilt. Og fremtiden vil være slik at mobiltelefoner og andre gadgets, inkludert radioer mobilt vil være knyttet til nettet. Da har man bokstavelig talt titusenvis av radiostasjoner tilgjengelig. Personlig bruker jeg per idag aldri dedikert radio hjemme, men snarere bærbar datamaskin som fungerer som mediasenter ++. Mobiltelefoner og andre gadgets vil erstatte dedikerte radioer for mobilt bruk for de fleste lenge før 2017.

Selvsagt vil det også være et marked for mer spesialiserte produkter, for eksempel bilradioer knyttet til nett. Disse blir selvsagt i de fleste tilfeller med multifunksjon, for eksempel gps og kartfunksjon.

Innen denne utviklingen - som allerede er igang - blir allemannseie, vil FM radio være mer enn bra nok, og gir også nærradioer en fighting chance mot de store. Å kaste bort enda mer penger og tid på DAB systemet, som var teknologisk utdatert allerede før sendingene i Norge begynte, er muligens en siste krampetrekning for å forsøke å opprettholde et monopol for de mest ressurskraftige stasjonene og aktørene (les NRK, Telenor og P4), men er dømt til å mislykkes.

Uten at dette vil stanse Arbeiderpartiets korstog for statskontrollerte media.

4 kommentarer:

Viktigpetter sa...

Dette var som om jeg skulle sagt det selv.

DAB-satsingen minner om Telenors famøse ISDN-satsing i Norge, denne gangen med enda mer utdatert teknologi!

Som den gang er det nå investert så mye penger i prosjektet at det ikke er politisk mulig (lønnsomt) å snu. Dermed ruller DAB-toget av gårde mot avgrunnen. Mobilt internett vil effektivt gjøre DAB uattraktivt for så godt som alle brukere, ettersom det i tillegg til radio vil kunne tilby alle mulige andre tjenester.

Helge Samuelsen sa...

Ja, ISDN er et godt eksempel på denne type strategi. Inkompetansen lyser, men inntjeningen blir sikret ved kvasi-monopol og det faktum at nordmenn tydeligvis er lette å lure :)

kurt sa...

Enda mer rot i infrastrukturinvesteringene. Hvor er vettet? Skulle nesten tro andre betalte for galskapen. Åh, vent ....

Helge Samuelsen sa...

Ja, regningen får jo Kari og Ola, så da kan man jo eksperimentere litt ...