lørdag, januar 03, 2009

Galskapen lever II

Fra Statsminister Jens Stoltenbergs nyttårstale:

"Vi må også lykkes med å få tatt i bruk karbonfangst og lagring. Det vil ta lengre tid. Teknologien er ikke så prøvet. Til sammen har vi da potensial til å halvere verdens utslipp. Vi er i gang på Mongstad. Der skal vi flytte grensene for hva som er teknologisk mulig. Derfor sa jeg i min nyttårstale i fjor at Mongstad-prosjektet er vår månelanding.

Dit er vi underveis. Kanskje kommer det noen skuffelser på veien. Det har vi sett. Og de skal vi overvinne. Men, vi er på vei. Og vi gir oss ikke før vi er framme."

Fra virkelighetens verden:

"Regjeringen er urolig over at prisen på rensing stadig øker.

Det er en utredning utført av det statlige operatørselskapet Gassco på Kårstø som har regnet ut prisen på rensing av CO2 ved landets nest største utslippskilde.

– Det kan aldri bli enkelt, og det kan aldri bli billig. Det er dyrt, og det er komplisert, og ingen vil bli overrasket over at det koster mye penger, sier Gassco-sjef Brian Bjordal."

Prislappen er nå på mellom 5 og 10 milliarder kroner. Eksludert kostnader til transport og lagring av gassen. Med andre ord vil gasskraftverkene ikke bli økonomisk lønnsomme. Men da stjeler man sikkert skattebetalernes penger for å gjøre dem lønnsomme? Eller så renser man ikke. Aldri har det vært så stor forskjell mellom propaganda og virkelighet. Galskapen lever i beste velgående.


2 kommentarer:

Vidd sa...

Helge, hele poenget med å opprette et miljøministerium var å innbille naivistene (også kalt «folket») at nå var det noen som tok hånd om også miljøet, så vanlige folk slapp.

Så utrolig mange går på denne propagandaen, og det fører til at man ikke tar selvstendige initiativer.

Gudene skal vite at de trengs.

Helge Samuelsen sa...

Ja, det er sikkert rett. Men man kan jo av og til lure på om ikke mange politikere rett og slett lyver så godt at de tror på det selv :)

Dette må da ihvertfall være grunnlaget for avgiftspolitikken. Betal avlat - så kan folket tro at de redder verden. Hvis vi gjentar mantraet lenge nok kan det være vi til slutt tror på det.