onsdag, desember 10, 2014

Buksa nede

Pelsdyrnæringen er tatt med buksa nede. Igjen.

Opptak som er gjort av en dyreaktivist på sju av dem, er ikke representativt for en hel næring, framgår det av uttalelser Norges Pelsdyralslag.

Og med det beseglet de sin skjebne. Fordi det er umulig å argumentere for at slike stikkprøver IKKE avslører at virksomheten består i å seigpine dyr.

På den annen side er det nesten urimelig å tro at selv om forskriftene skulle bli fulgt, så ville dyrene hatt det bra. Men her brytes altså loven grovt av flere, og næringen selv har ikke annet å si enn at dette ikke er representativt. Dette er for dårlig. Hadde de hatt en grad av selvjustis hadde de ordnet opp med kraftig fordømmelse.

Men økonomi og godt dyrehold går ikke sammen, og det burde alle skjønne nå. Det samme gjelder forsåvidt flere bransjer. Industriellt dyrehold er styrt av en illusjon om at slik må det være basert på økonomi. Alt skal bli billigere, samtidig som alt faktisk blir dyrere - økonomien sett på som helhet. Hele samfunnet prioriterer feil.

Illusjonen lever i beste velgående. Og bare i eksempler der galskapen står klart frem mot bakgrunnen av desorienterende støy kan vi alle se den.

Ingen kommentarer: