torsdag, august 21, 2014

Markedets kollaps

Sylvi Listhaug (Frp), er sjokkert over at markedet ikke justerer seg selv og gir oss billigst mulig mat.

Så kapitalismen har endelig feilet. Og Frp er nå tilhengere av statlig priskontroll. Det vil si, ikke akkurat, ihvertfall ikke ennå - men de er tydeligvis opptatt av å sutre over at markedet faktisk fungerer akkurat slik det alltid har gjort - prisene blir det kundene er villige til å betale.

Det er derfor prisene i Norge er høyere enn i andre land. Fordi penger er billige i petrostaten Norge.

Dette burde ikke komme som en overraskelse, med mindre Frp faktisk TRODDE på sin egen og andres propaganda istedet for å forstå virkeligheten.

Så - innrømmer Frp at markedet IKKE fungerer slik deres teorier forutsier? Vil de legge om sin egen propaganda i neste instans - mer i tråd med virkeligheten? Eller vil de gå inn for statlig kontroll og avsløre sitt egentlige sanne ansikt? At de egentlig ikke ønsker liberalisering, men snarere ønsker statlig makt - så lenge nettopp DE representerer den statlige makten?

Eller enda verre, vil de avsløre at det eneste de vil er å sutre for å skape inntrykk av at de faktisk er handlekraftige? Forsåvidt en selvmotsigelse, men sikkert effektivt i illusjons-demokratiet.

La dem spise kake.

Ingen kommentarer: