mandag, juli 06, 2009

Kulturdebatt

HenrikWL har på sin Tankebøtte invitert til en debatt om internett, kultur og spesiellt Cory Doctorows tanker omkring dette. Stikk gjerne innom der og delta.

Kompromissløse meninger kjører på litt halv maskin nå som jeg egentlig har ferie, men jeg deltar selvsagt i en slik interessant debatt, og det bør flere.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for henvisningen, Helge. :)

For interesserte så må jeg advare om at dersom man skal skrive lange kommentarer bør man lagre dem før man trykker "submit". Som Helge kan skrive under på, får man session timeout hvis man sitter for lenge, og alt går tapt. :S

Jeg har prøvd å kikke på det, men det er visst en innstilling hos min webhost som gjør det.

frr sa...

Jeg har engasjert meg lite i debatten omkring Pirate Bay, selv om jeg har lest dine innlegg. Men prinsippielt er dette en form for tyveri, og det liker jeg ikke.

Jeg tror vi kommer til å se to trender fremover:

Nett vil begynne å koste mer, parallelt med gratistjenester.

Og leverandører av tjenester som kan digitaliseres/legges på nett må tenke nytt omkring seg selv, distribusjon og fortjeneste.

Så får vi se hvor sanndrømt jeg er.

Helge Samuelsen sa...

Henrik,

Bare hyggelig :)

Frr,

Jeg er også enig i prinsippet om tyveri her. Samtidig så håper jeg at du tar feil angående at nettet (generellt) blir dyrere. Dog, som Doctorow er inne på - vi vil nok se mer til blanket licence betalingsformer. Det vil si - jeg tror faktisk at den åpne piratkopieringens tid er over og at de som vil ha musikk og film i fremtiden kommer til å måtte betale.

Lissie sa...

Hei Helge! :) Husker du meg? Anne Lise fra Sunde? Traff på din mor i fjor. Fikk da oppdatert meg litt :) Og så prater jeg jo med broren din i fotoshappa av og til. Har sendt hilsener og med ham. Aner ikke om du har fått dem.

Helge Samuelsen sa...

Hei, Anne Lise.

Selvsagt husker jeg deg! Hvis du kjenner Ståle godt vet du at han ikke husker fra tolv til halv fire, så jeg kan ikke si at jeg har hørt noe fra han om deg uten å lyve :)

Håper du har det bra!