fredag, mars 27, 2020

Borgerlønnens forbannelse

Noen er redde for at verdens økonomiske system i stadig større grad sørger for at stadig færre eier stadig mer. Bekymringen er berettiget, og innbakt i pengesystemet. Bekymringen går ikke på at skjevfordelingen skjer, men på hva som blir resultatet når folk flest forstår hva som skjer. 

Gevinst er privat, tap er sosialisert, og systemet er rigget. De ekte verdiene flyter rutinemessig mot de rikeste. 





Mens produksjonen i stadig større grad skjer i fattige land til sultelønninger og om nødvendig ved bruk av barnearbeid - mens "gig-ifisering" og en generell avmakt for arbeideren er utviklingen - mens de største selskapene betaler stadig mindre skatt - og de globale virksomhetene følger på - er dette ikke nok for den umettelige kapitaleier. Utviklingen går mot robotisering og kunstig intelligens, slik at verdiene fremover vil eies og kontrolleres av de som eier robotene. Som er de som idag allerede kontrollerer og eier pengene.

Og verden over heies utviklingen frem av politikere som tror målet med tilværelsen er å minimere kostnader for land og folk for enhver pris. Over lik og slaveri om nødvendig. For målet er ikke den menneskelige utvikling, men kapitalens utvikling. Og alle som får del av denne kapitalen er enige. Livet er godt. For dem. Prisen for å kjøpe en sjel er lav.

Maktens sverd tjener ikke lenger landet eller folket. Og ingen vet lenger hvem gralen tjener. Og ingen spør spørsmålet.

Utviklingen vil selvsagt føre til at folket på et eller annet tidspunkt vil ønske å ta frem giljotinen på nytt, og de rikeste vil uansett ikke kunne gjemme seg evig i sine festninger. Men de kan prøve.

De super-rike vet allerede at spillet er i endgame. Og at de ikke kan vinne uten å endre reglene.



Tror du dette er overdrevet?:

Privat bunker med privat hær, the Survival Condo Project,
Wichita, Kansas, USA

Lukkede samfunn for de rike brer om seg.

De rikeste er mest redd for at 99 prosenten reiser seg.


Elitene skjønner allerede at de trenger piggtråd.
Du er fienden.

Elitene vet hva som skjer. De er ikke kommet dit de er ved å ha et ufornuftig og urealistisk syn på virkeligheten. De vet at grådighet og mangel på empati er vinneroppskriften. Psykopati betaler for seg. De vet at uhemmet egoisme og kynisme er det som gir best avkastning i dagens system. De vet at å flytte penger og kontrollere penger er mer verd og langt mindre beskattet enn hardt arbeid. De vet at føydalsamfunnet fungerer akkurat som før, fordi røyken og speilene og de magiske triks blender almuen idag akkurat som før. 

Slik som makten påstått gitt av en fiktiv gud blendet folk før i tiden. Løgn fungerer. De rikeste vet at pengene er et middel til å skaffe seg kontroll over de ekte verdiene. De vet at pengene er monopolpenger og at de har alle hotellene og verdipapirene og får stjele almuens penger hvis alle husene og hotellene brenner. Til alt overmål har de "slippe ut av fengsel gratis"-kort. De vet at spillet er et pyramidespill som per definisjon må krasje og må resettes med jevne mellomrom. Med nye monopolpenger.

Istedet for å gjøre noe med systemet, er politikken fanget i et nytt spill. Et spill der elitene har pønsket ut en plan "more cunning than a fox who’s just been appointed Professor of Cunning at Oxford University".

Løsningen er å dele ut noe av de verdiløse monopolpengene til de fattige, i tillegg til de rike. Pengene kan danse litt mer. Mens verdiene flyter videre mot de rikeste. Løsningen er Borgerlønn.

"Den internasjonale borgerlønnsorganisasjonen BIEN definerer borgerlønn som en fast månedlig utbetaling til alle borgere. Den betales ut uavhengig av andre inntekter, og prinsippet er at det skal være nok til å kunne dekke et minimum av levekostnader. Borgerlønn skiller ikke mellom mennesker som trenger penger fordi de av ulike grunner ikke har inntekter og mennesker som har inntekter."

På denne måten kan pengene sirkulere, og de fattige får akkurat nok til at de forhåpentligvis ikke starter en revolusjon.

Og de rike kan fortsette å underlegge seg mer av verdens ressurser.

En genial plan - hvis den fungerer. Foreløpig har folk flest ikke kjøpt konseptet.

Esclarmonde, Où est-tu?!
OUOSVAVV

Men planen vil fungere hvis folk er dumme som brød. Det er de selvsagt ikke. Men med hjelp av nyttige idioter både på høyresiden og venstresiden kan planen fungere en tid - slik at verdens ressurser ytterlige og raskere kan monopoliseres av elitene. Inntil planen krasjer, for det vil den, og en ny plan kan iverksettes. Det er del av planen.

Uavhengig av hva som skjer har da enpromillen kontroll over vesentlig mer enn idag. Støttet av enprosenten. Og Borgerskapet. Og politikerne. Pyramiden eksisterer som før - og på bunn er arbeiderklassen.

Elitenes sykelige behov - å eie langt mer enn de noensinne kan ha behov for. En psykopatisk, gal samlemani? Et system som ubønnhørlig kverner. Meler opp mennesker og idealer. Knokler og ben. Blod og svette. Dog aldri de egentlige elitenes svette.

Bare husk å betal klimaskatten mens enpromillen leker seg.
Ikke jobb? Du kan få dekket et minimum av levekostnader.
Bare du ikke klager.

Skyggenes brorskap er verdens fiende. Borgerlønnen er deres siste plan, en forbannelse for alle som tror på den. En løgn så dyp og så inderlig at mange blir revet med.



Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul.


Tre Ringer for alvene under det blå;
syv er for dverger i saler av sten;
ni for menn som all kjødets gang må gå.
Men for Mørkets herre en eneste én
i det dunkle Mordor hvor skyggene rår.
Én Ring skal samle dem, én Ring finne dem,
én Ring betvinge dem og i mørket binde dem
i det dunkle Mordor hvor skyggene rår.



Et in Arcadia Ego



Ingen kommentarer: