tirsdag, oktober 21, 2014

Norge

Tja, hva kan man si. Ankommer Norge med Superspeed fra Danmark. Møtt med tollere. Som skaper endeløse køer før man "slipper ut på veiene". Blide tollere riktignok, men hvorfor sitter halve bilkøen (antar jeg - kanskje flere) med dårlig samvittighet? Og hvor sunt er det at et land som importerer arbeidskraft "globalt" samtidig må kvotere inn private kjøp av egne borgere?

Er friheten virkelig bare for de få?

Illusjonen mine venner - illusjonen. Skapt av illusjonens mestere.

Nå har jeg mitt på det tørre. Er man lenge nok i Danmark ler man til slutt av Nordmenns tørst etter å unnslippe skatter og avgifter. 

 - Du har valgt dette selv! Roper jeg nesten. Joda, mye er dyrt i Danmark også. Men man kan bo uten å selge sjela. Man kan spise uten å måtte spe på med Grandiosa i hverdagen. 

Så kommer fartskameraene. På rekke og rad. Og skiftende farts-soner. På europaveier som tidvis likner på krøtterstier. Vi skal spare oss til fant. Samfunnets verktøy er rene utgifter må vite. Men alt dette avspeiler egentlig den norske folkesjela. Det skal ikke være lett. Vi skal tuktes. Dyrt og Dårlig.

Verre er det med alle nestenulykkene. Minst åtte - ti fra Kristiansand til Stavanger. Idioter som MÅ forbi en - kanskje to biler. I håp om engang å nå frem i køen og endelig komme forbi vogntoget. Som forsåvidt faktisk holder fartsgrensen. Og som heller ikke er det siste vogntoget i kolonnen. 

Slikt skjer ikke i Danmark. Fordi de HAR infrastruktur. Er det vissheten om at man IKKE har flere kjørefelt og er tvunget inn i kolonne? Er det vikingblodet som gjør et opprør mot "samfunnet", som gjør at flere risikerer livet for å vinne noen minutter på veiene? Er det også årsaken til at man har "litt" for mye med seg fra ferga av og til? 

Vettkje eg vel. 

Men jeg vet at Norge ikke fortoner seg som verdens beste land annet enn fra innsiden. Håp kan det jo alikevel være. Vi har oppdaget at OL er styrt av et privateid pampevelde. Og vi har oppdaget at Frp ikke er sosiale. Selv om de egentlig fører reinspikka Arbeiderpartipolitikk på flere områder.

Imidlertid er den VIRKELIGE situasjonen i Norge idag slik at vi er (allerede) inne i en stor omstilling. Produksjonen vår vil i fremtiden IKKE stå i forhold til gjennomsnittlige lønninger, først og fremst fordi oljealderen er over, og vi har IKKE maktet å skape alternativer som kan opprettholde vår eksisterende levestandard.

Poenget er - hvem skal ta regningen? Foreløpig ser det ut til at man begynner med de økonomisk svakeste. Det er feigt. Og uærlig. Det løser heller ikke problemet. Snarere tvert imot kan det raskt skape enda flere problemer enn nødvendig.

Men ingen politiker tør å ta til orde for at vi behøver en omstilling av hele samfunnet - og det inkluderer IKKE lenger lønnsforhøyelser som får oss enda mer i utakt med resten av verden.

Sannheten er at til slutt må ALLE kutte. Men siden demokratiet egentlig er en populistisk basert illusjon, ender vi opp med at de gruppene med mest makt i samfunnet må kutte aller sist.

Hadde alle kuttet samtidig - og rettferdig - hadde også kostnadene sunket i samfunnet. Og effekten av kuttene hadde ikke hatt så mye å si for noen gruppers faktiske levestandard.

Men dette er umulig, fordi pengesystemet krever evig inflasjon - og derfor kan ikke situasjonen rettes opp. Det er det heller ingen som forteller deg. Og jeg har heller egentlig ikke illusjoner om at de fleste på Stortinget har vett nok til å skjønne dette heller. 

I så fall hadde de jo vært dønn uærlige med det norske folk. Og det er de vel ikke? Nei, la oss gå for inkompetanse. Det er lettere slik.

Og evig vekst? Krever evig folkevekst også. Trodde du vi kunne stoppe innvandring?

Smoke and mirrors ... Thats how it is done.

Og snart kommer TISA og TTIP. Mens vi sover.

Whatever is about to follow, whatever this grand trick is, is really going to amaze. Look closely, because the closer you think you are, the less you'll actually see.

Occultus EGO

Ingen kommentarer: