tirsdag, oktober 25, 2011

Pensjonsbomber?

Pensjonssystemene kollapser. I likhet med alt annet som er knyttet til vårt moderne fiat-baserte og gjennommanipulerte monetære system.

Det er åpenbart en problemstilling at bedriftene/det offentlige som regel forvalter pensjonspengene, og bestemmer risiko, mens eventuelle tap/lav avkastning må tas på den enkeltes kappe.

Løsningen (for å på sikt unngå opptøyer og troverdighetstap for virksomhetene) må derfor bli at disse pengene IKKE inngår i fastsatte ordninger, men kan disponeres fritt av den enkelte. Da er det også klart at med dagens pengesystem (inflasjonsdrevne fiat-penger) så er den eneste sikre investeringen fast eiendom. Dette vil selvsagt skape nytt press på eiendomsmarkedet, men dette vil være et symptom på - ikke årsaken til - et pengesystem som ikke lenger fungerer.

Denne utviklingen er allerede igang. For de med økonomisk handlingsrom.

Idag er pengesystemet avhengig av evig vekst og tilhørende inflasjon. Dette har de facto ødelagt verdien av tidligere pensjonsinnbetalinger, slik at verdier i virkeligheten konstant er blitt overført fra folks pensjonspenger/verdier til kapitalsystemet selv (banker/stater).

Galemattiasen er akseptert kun fordi folk ennå "tror" på systemet. I virkeligheten er det å regne som et ponzi-scheme (pyramidespill) som MÅ kollapse. Spørsmålet er bare når. Tegnene i tiden tyder på at det er snart.

Verdisamling (for eksempel til pensjoner) er derfor ikke lenger sikkert innenfor det monetære system. Ansvaret er sikkert pulverisert nok til at ingen blir stilt til veggs for dette. Men tilliten til det etablerte system vil garantert avta.

Kapitalismen har spilt falitt, ikke på grunn av at grunnpillarene ikke fungerer, men fordi pengesystemet er blitt manipulert av grådigheten selv. Det er som å spille poker med merkede kort. Og falskspillerne er de til enhver tid som kontrollerer systemet - med andre ord den uhellige allianse mellom banker og statsmakt. Sammen har disse definisjonsmakt over lovligheten til å nettopp spille falskt.

Salige er de med fast eiendom. Uheldige er de uten og som i fremtiden vil tappes for penger ved å gro fast i leiemarkedet, og til alt overmål også blir tappet for penger de tror skal sikre alderdommen...

Sa jeg at løsningen for å unngå opptøyer eksisterte? Selvsagt. Men systemet vil forsøkes opprettholdt. Det er i seg selv "too big to fail". Spørsmålet er om det kan produseres nok lykkepiller til å kontrollere befolkningen.

Og det siste var alvorlig ment. Utrolig nok.

Denne utviklingen er også allerede igang.

2 kommentarer:

kurt sa...

Takk for at du ikke gir opp å belyse disse sannhetene som stadig blir mer beviste!

Helge Samuelsen sa...

:)