søndag, juli 12, 2020

Hvorfor vindmøller?

Her kommer en "konspirasjonsteori" som ikke er en konspirasjonsteori, men en hemmelighet "hidden in plain sight" basert på to faktorer:

*Penger kjøper innflytelse

*Innflytelse brukes til å tjene mer penger eller få særfordeler


Ikke så veldig kontroversiellt, med andre ord.

Hvorfor blir alle klimaløsninger basert på løsninger som passer de velbemidlede? Fordi de velbemidlede styrer samfunnet. De bruker mest ressurser til lobbyisme, og de fleste politikere er velbemidlede (og er de det ikke fra før, blir de ofte det). De velbemidlede finner løsninger som passer seg selv. Dette er i tråd med menneskelig psykologi.

Derfor finnes hasteløsninger som flate avgifter, satsing og subsidiering av dyre elbiler og elbåter, og satsing på vindmøller.

Hvorfor vindmøller? Fordi vindmøllesatsingen er den største overføring av ressurser fra arbeiderklassen til kapitalkreftene på mange år. Fra TU:

"Dette er langt på vei situasjonen i Tyskland, der forbrukerne belastes med høye strømpriser og husholdningene gjennom strømregningen betaler for industrien. Mens kvoteprisen for CO2 i det europeiske markedet har ligget omkring € 3-4/tonn, har støtten til vindkraft til tider ligget på € 50/tonn innspart karbon, til solkraft opp til € 500/tonn. Det tyske kraftmarkedet fortoner seg som et effektivt virkemiddel til å overføre penger fra grupper med lav inntekt til grupper med høy inntekt."

Det neste blir altså satsing på solceller, som vil bli subsidiert, og kan installeres av de velbemidlede som har eneboliger og råd til å i stor grad kompensere for de høyere energiprisene som elektrifiseringen av elbilene/båtene deres vil føre til. Og så ender de da også opp med å slippe å betale for mesteparten av strømforbruket sitt.

Hva er alternativet? En langsiktig og rettferdig investering i annen teknologi som gir alle like store fordeler. Egnet løsning: Kjernekraft/hydrogensamfunnet. Men det er jo ikke like gøy for Borgerskapet og Elitene.



Ikke forvent oljelandet Norge kaster seg på den "bølgen" med det første.

Ingen kommentarer: