søndag, mai 31, 2020

Planlagt hungersnød



Denne perversitet av "grønn politikk" er en alvorlig trussel mot menneskeheten. For selv om de grønne har levd i et overflodsamfunn med fri tilgang til kaffe latte, og lite behov for å arbeide i sitt ansikts sved for å ete sitt brød, er verden imidlertid basert på fysiske og kjemiske lover som ikke bryr seg det ringeste om deres følelser.

Vi vet at mennesket i beste fall vil flate ut ved en befolkning på omkring 11 milliarder. Vi er idag nær 8 milliarder. I dag dør gjennomsnittlig 250 tusen mennesker av sult per måned, så godt som alle i land som ikke har industrielt landbruk.

Dette er dog ingenting i forhold til tiden før det industrialiserte landbruket. Da var hungersnød et vanlig fenomen, også i vesten. Først på 1700-tallet ble sult uvanlig, først i England og Holland. Millioner av mennesker sultet i hel hvert år i verden helt opp til 1900-tallet, og langt flere var underernærte. Overskuddet fra vestens effektive matproduksjon har idag sterkt begrenset hungersnød i fattigere land, og sult i utviklede land er nesten ikke-eksisterende. Til tross for sterkt voksende populasjon.


Miljøbevegelsen ønsker nå at den mest sirkulære økonomien vi har, landbruket, skal betale prisen for fossilenergibruk og lagre mer karbon. Dette for å oppveie for at vi velger å ikke investere i utslippsfri energi som kan monne og at vi dermed kan fase ut fossilenergi. Med andre ord, vi velger å ikke investere i kjernekraft. I de grønnes verden har det klimaeffekt å holde pusten. Det har det ikke. Det er forskjell på utslipp innenfor karbonsykelen og utslipp TIL karbonsykelen.

Drømmen er at vi skal fase ut milliardbedriften YARA, for at Equinor skal få overleve så lenge som mulig, og diversifisere i vindmøller. Produksjonen av kunstgjødsel er akkurat så miljøvennlig som tilgangen på energi. Ved å kutte kjernekraft og bygge vindmøller som aldri vil kunne drifte det industrielle samfunnet, gjør altså miljøbevegelsen landbruket skitnere.

Med dagens ikke-naturfagbaserte synseri som basis for avgjørelser må vi snart spise insekter, enten vi vil eller ikke. Til vi også har brukt opp denne ressursen. For det er ikke nok insekter i verden til å gi mer energi enn jakten på insekter - de må i så fall oppdrettes. Det krever at vi mater dem - noe som innfører nye problemer. Dessuten må de grønne forstå at det ikke vil være kaffe latte tilgjengelig til å skylle ned maten etter at sivilisasjonen har kollapset. Og når hungersnøden inntreffer, bør en ha "Walking Dead" som oppskrift for overlevelse. Hint - trusselen er ikke zombier, men andre desperate mennesker. Kampen for overlevelse er hard.

Naturlig evolusjon kan muligens i en slik situasjon fjerne de verste tilfeller av føleri, og bringe mennesket tilbake til fornuft. Men til hvilken pris? 

Ingen kommentarer: