tirsdag, juli 07, 2020

So dark the Con of Man

Du har blitt lurt.

Eller du er med på å lure dine medmennesker.

Arbeiderklassen har aldri skjønt hvordan en lurer folk. De er for ærlige. For redelige. Kanskje for dumme.

Borgerskapet og elitene har skjønt det. De vet hvordan de skal lure andre. Lønnsvekst? Prosentillegg. Så får de som har mest mest. Det koster med Sjampis. Eller var det Tignanello som var in nå? Servert ved 16 grader på ferie i Toscana.

Avgifter? Flate. Så betaler de med minst mest av gildet.

Elbiler? Gi mest subsidier til de dyreste bilene. Så får de rikeste mest.

Borgerskapet finner alltid på nye måter å gi seg selv fordeler. Istedet for å gi en kontantsum i subsidie per elbil - slik at flere får råd til dem, og slik at det blir flere elbiler på veiene, gis mest subsidier til de dyreste Teslaene og Jaguarene. Og så kan de med høyest forbruk også påstå at de er mest miljøvennlige. 

Målet var altså aldri å få mest mulig elbiler på veiene.

Nå kommer elbåtene. Elbåtforeningen, godt hjulpet av partiet som kaller seg arbeiderpartiet, driver intens lobbyvirksomhet for at samfunnet skal subsidiere fritidsbåter, slik at fiffen kan få dyrere men subsidierte båter. 

Lavtlønnede på vei til jobb er fienden, mens de som slipper ut 500.000 tonn CO2 ved å leke seg i skjærgården, skal nå subsidieres. Uten engang å få smake pekefingeren. Fordi de representerer Borgerskapet, og Borgerskapet styrer landet for Borgerskapet. Slik har det alltid vært.

Elbilforeningen, Elbåtforeningen, og partiet som kaller seg arbeiderpartiet representerer Borgerskapets interesser. Borgerskapet skal ikke tuktes, de skal hjelpes. Med mer penger og mer ressurser. Det er arbeiderklassen som skal kutte. Austerity for you!

Tør noen gi flate tilskudd? Slik at de billigste elbilene og elbåtene blir tilnærmet gratis?

Eller skal de dyreste monstrene subsidieres slik at fiffen kan nyte sitt forbruk i fred?

Dette vet alle var retoriske spørsmål. Vi vet svaret.

Du er lurt. Eller er med på å lure andre.


P.S: Arbeiderpartiet - det blir like lite elbåtproduksjon i Norge som det ble elbilproduksjon. Norge har for høyt kostnadsnivå på grunn av oljeøkonomi, og for høye lønninger og for mange tullejobber for Borgerskapet. Dere kan like godt bruke pengene på prikker i gatene.

P.P.S: Til fiffen - hvis dere vil ha båten til å plane, og det er jo et must idag - må dere uansett satse på hydrogen, ikke batterier. Batterier er for tunge. Tignanello kan forøvrig serveres opp til 18 grader. Husk ost til.

Ingen kommentarer: